Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, s-a întâlnit cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Cei doi au discutat despre organizarea meciurilor din cadrul EURO 2020, dar și despre pregătirea unei candidaturi comune pentru găzduirea unor meciuri de la Cupa Mondială din 2030.

Matei și Burleanu au abordat și proiectele de dezvoltare ale fotbalului din eșaloanele inferioare, mai ales la nivel de copii și juniori, dar și din zonele rurale și fotbalul feminin.

FRF și MTS vor să-și unească resursele pentru extinderea eficientă a accesului copiilor și tinerilor la fotbalul, numărul 1 ca popularitate în România.

Este prima întâlnire pe care o am cu președintele Burleanu. Vreau în primul rând să-l felicit pentru că a reușit în ultimii ani să dezvolte atât de mult fotbalul din România, fără să beneficieze de sprijin financiar de la bugetul statului. Am avut o discuție deschisă și ne-am asigurat reciproc de întreaga disponibilitate de a ne sprijini și de a lucra la proiecte comune. EURO 2020 se apropie cu pași repezi și sunt convins că FRF, împreună cu celelalte instituții ale statului, va reuși din nou să demonstreze celor de la UEFA și întregii lumi că România este capabilă să organizeze competiții de o asemenea anvergură”, a spus ministrul Bogdan Matei.

 

Bucureştiul va găzdui patru meciuri de la EURO 2020, pe Arena Națională. Guvernul României s-a angajat să finalizeze trei stadioane în vederea turneului final – Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf.