Instanța a decis! Ce se întâmplă cu fotbalistul care l-a lovit și înjurat pe arbitrul delegat într-o partidă din România

Sursa foto: Realitatea de Arges

Un caz incredibil a avut loc într-unul dintre eșaloanele de fotbal din România, iar fotbalistul în cauză este nevoit acum să plătescă scump pentru gestul său nervos din timpul partidei!

Meciul dintre Voința Teiuș și AS Crăciunelu, din Liga a 5-a Alba, încheiat 2-1, în sezonul 2018-2019 a avut parte de un incident care a luat sfârșit abia la mai mult de doi ani distanță, în instanță.

În minutul 25 al meciului amintit, disputat la 18 noiembrie 2018, jucătorul Al. Mara (Voința Teiuș) a făcut un fault grosolan unui adversar. Intervenția, nesancționată, a atras reacția furioasă a lui Gheorghe Mihai Mihu (AS Crăciunelu) care l-a lovit, înjurat și scuipat pe centralul partidei, Vasile Costin. Ulterior, arbitrul nu s-a lăsat mai prejos și a căutat răzbunare, astfel că, l-a dat în judecată pe fotbalistul din Alba pentru gesturile sale nesportive.

Vasile Costin arbitru 1 1024x576 1

”Pe fondul acestui fault grav, apreciind că până la acel moment arbitrul central nu a sancționat adecvat duritatea intervențiilor jucătorilor echipei gazdă, inculpatul s-a desprins dintr-un grup de jucători care reproșau persoanei vătămate duritatea atacului jucătorului sancționat prin eliminare, s-a apropiat de persoana vătămată și l-a lovit, prin surprindere cu pumnul, la nivelul urechii stângi, fiind oprit de câțiva coechipieri și jucători ai echipei gazdă să continue agresiunea asupra arbitrului central.

În acest timp, inculpatul a adresat injurii și a scuipat în față persoana vătămată, fiind convins în final de coechipierii săi să părăsească terenul după ce s-a dispus eliminarea sa din teren, prin arătarea cartonașului roșu de către persoana vătămată, datorită comportamentului violent”, a fost descris momentul de către Curtea de Apel Alba, instanța judecătorească ce a soluționat cazul.

CITEȘTE ȘI –>> Cel mai nou stadion din România! Cât costă și cum arată investiția

În cele din urmă, arbitrul partidei a avut câștig de cauză. Jucătorul Gheorghe Mihai Mihu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și obligat să plătească daune morale în valoare de 5.000 lei.

”Pedeapsa de 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prev. de art. 193 alin. (1) din Codul penal. În temeiul art. 83 din Codul penal, s-a amânat aplicarea pedepsei închisorii astfel stabilite, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani stabilit în condițiile art. 84 din Codul penal, ce urmează a se calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”

”Așadar, instanța de fond, în temeiul art. 397 alin. (1) raportat la art. 25 din Codul de procedură penală, cu referire la art. 1349 și art. 1357 din Codul civil, a obligat pe inculpat la plata către partea civilă a sumei de 5000 de lei cu titlu de daune morale, acest cuantum fiind apreciat echitabil, în raport de urmare a faptei comise de inculpat”, a fost hotărârea dictată de aceeași instanță judecătorească, conform ziarului Unirea.

Totodată, Comisia de Disciplină a AJF Alba l-a suspendat pe Gheorghe Mihai Mihu pentru 24 etape și l-a amendat cu 300 lei.

CITEȘTE ȘI –>> Oțelul Galați, la 10 ani de la titlul istoric! Cum sărbătoresc momentul foștii campioni din Liga 1