Începe turneul WTA Bucharest Open! Șapte românce joacă în calificări

Jaqueline Cristian, Irina Bara, Alexandra Cadanțu, Nicoleta Dascălu, Irina Fetecău, Cristina Dinu și Andreea Prisăcariu sunt jucătoarele din România care vor fi prezente pe tabloul de calificări la ediția 2018 a turneului WTA Bucharest Open.

Meciurile încep sâmbătă, 14 iulie, de la ora 10:00, iar accesul spectatorilor este liber.

Irina Bara (locul 150 WTA) va juca în primul tur al calificărilor împotriva italiencei Anastasia Grymalska (228 WTA).

Irina Bara

Irina (23 de ani) a făcut recent rezultate bune în calificările de la Roland Garros, unde i-a lipsit o victorie să ajungă pe tabloul principal. În proba de dublu de la Paris, Irina Bara a reușit, alături de Mihaela Buzărnescu, să meargă până în sferturile de finală ale competiției.

Jaqueline Cristian (locul 208 WTA) o va întâlni pe suedeza Cornelia Lister (locul 443 WTA).

jaqueline cristian

Anul trecut, Jaqueline (20 de ani) debuta în circuitul WTA chiar la București și obținea și prima ei victorie, cu Kateryna Kozlova.

Alexandra Cadanţu (locul 252 WTA) va juca împotriva maghiarei Panna Udvardy (400 WTA).

Alexandra Cadanțu

Nicoleta Dascălu (locul 368 WTA) o va întâlni pe turcoaica Ipek Soylu (locul 242 WTA), iar Cristina Dinu (locul 341 WTA) va debuta împotriva slovacei Chantal Skamlova (locul 274 WTA).

Două tinere jucătoare din România beneficiază de wild card-uri: Irina Fetecău (22 de ani, locul 456 WTA) și Andreea Prisăcariu (18 ani, locul 1029 WTA).

Fetecău va juca împotriva ucrainencei Olga Ianciuk (locul 253 WTA), iar Prisăcariu o va întâlni pe bulgăroaica Sesil Karatanceva (locul 206 WTA).

Turneul BRD Bucharest Open este dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari și se desfășoară la Arenele BNR din Capitală.