Începutul lunii iulie este unul foarte important pentru echipele din NBA și mai ales pentru jucătorii liberi de contract. 

Speculațiile din ultima perioadă încep să se concretizeze. Lista celor mai importanți jucători liber de contract și echipele favorite să îi semneze:

Kevin Durant (30 de ani) și-a terminat contractul cu Golden State Warriors, iar destinația favorită este Brooklyn Nets. Campionul sezoanelor 2017 și 2018, perioadă în care a câștigat și titlul de cel mai bun jucător al finalei, a suferit o accidentare la tendonul lui Ahile la sfârșitul sezonului, accidentare care îl va ține pe bară aproape întregul sezon viitor.

De asemenea Brooklyn Nets negociează și cu fostul jucător al lui Boston CelticsKyrie Irving (27 de ani). Jucătorul nu a mai dorit prelungirea la clubul cu cele mai multe titluri din istoria NBA. De asemenea, Nets negociază și cu DeAndre Jordan, care și-a terminat contractul alături de echipa din New York.

Kemba Walker (29 de ani) și-a confirmat destinația: Boston Celtics. Transferul doar trebuie să fie confirmat de către echipă.

Al Horford (33 de ani) este dorit de Philadelphia 76ers, veteranul dorind o schimbare în carieră. Acesta se va despărți de Boston Celtics după 3 sezoane.

Golden State Warriors au negociat cu Brooklyn Nets pentru aducerea lui D‘Angelo Russell (23 de ani). Tânărul baschetbalist a reușit o calificare istorică alături de echipa care nu a mai ajuns în play-off de 3 sezoane.

Jimmy Butler (29 de ani) și-a exprimat dorința de a pleca din Philadelphia, spunând și echipa la care și-ar dori să evolueze în sezonul viitor: Miami Heat.