În aşteptarea unui nou stadion, dinamoviştii primesc numai veşti proaste. Proiectul de a ridica o nouă arenă pe locul actualului velodrom a mai primit o lovitură. Lucrările nu au început încă, iar iniţiativa riscă să fie blocată în instanţele judecătoreşti.

Cicliştii care folosesc actualul velodrom, unic în ţară, au contactat un avocat şi au baza legală de a solicita blocarea proiectului. ProSport a stat de vorbă cu avocatul Adrian Cuculis, cel consultat de ciclişti în demersul lor.

“Aşa este, am vorbit cu mai mulţi sportivi, oameni care folosesc velodromul, foşti ciclişti care au făcut performanţă la nivel naţional şi chiar internaţional. Ei se antrenează acolo şi vom acţiona imediat ce va exista o Hotărâre Guvernamentală privind demolarea velodromului şi construcţia noului stadion. Distrugerea velodromului, fără ca o altă bază de acest gen să fie constuită înainte de demolare, nu va fi posibilă decât prin încălcarea legii. Înainte de a pune la pământ o bază sportivă de patrimoniu, ai obligaţia să vii cu un proiect realizat prin care să demonstrezi construcţia altei baze sportive, în cazul nostru un alt velodrom. Nu e vorba de asigurări,  trebuie ridicat un alt velodrom şi atunci poate fi demolat cel existent care, dacă nu mă înşel, este singurul din ţară. Aşa este legea în acest moment!”, a explicat Adrian Cuculis pentru ProSport

Dacă cicliştii vor acţiona în instanţă conform planului anunţat, proiectul va fi blocat până la soluţionarea cauzei. Termenul 2020 este deja greu de atins pentru construcţia noului stadion Dinamo.

Noua arenă din Ştefan cel Mare ar urma să aibă o capacitate de 18.000 de locuri.