Leo Messi a câştigat Gheata de Aur a Europei şi a devenit primul jucător din istorie care cucereşte distincţia pentru al treilea sezon consecutiv. Messi a fost pentru al treilea an la rând cel mai bun marcator din competiţiile interne ale Europei.

După ce a marcat 37 de goluri în stagiunea 2016-2017 şi 34 de goluri în 2017-18, Messi a încheiat actualul sezon cu 36 de goluri înscrise în La Liga pentru Barcelona. Argentinianul era urmărit doar de Mbappe, care avea nevoie să înscrie de cinci ori în ultima etapă din Ligue 1 pentru a-l depăşi.

Messi are acum şase trofee Gheata de Aur în palmares. Singurul cu mai mult de două este Cristiano Ronaldo, care a câştigat trofeul în patru ocazii.

„Sincer, nu mă gândesc deloc la Gheata de Aur. Meciul cu Liverpool de pe Anfield Road este singurul lucru din mintea mea” – a declarat Messi înaintea meciului jucat de PSG la Reims.

Mbappe a înscris un singur gol şi a încheiat al doilea în clasamentul ghetei de aur, cu 33 de reuşite. Doar Messi şi Mbappe au marcat mai mult de 30 de goluri pentru echipele de club în acest sezon.

Messi este singrul jucător care a marcat 50 de goluri într-un sezon pentru echipa de club, în sezonul 2011-2012.