Probleme la Volgograd înainte de meciul Tunisia – Anglia din cadrul Cupei Mondiale! O invazie de muște și țânțari afectează locuitorii orașului, dar și fotbaliștii și suporterii englezi prezenți în Rusia. Echipa națională a Angliei a anunțat că va folosi creme de protecție înaintea debutului la turneul final.

Arena din Volgograd este poziționată în apropiere de fluviul Volga, cel mai lung din Europa și aflat în totalitate pe teritoriul Rusiei.

În această perioadă este sezonul de împerechere pentru insecte, motiv pentru care muștele și țânțarii au împânzit orașul Volgograd. În plus, temperaturile sunt mai ridicate decât în mod obișnuit, fapt care favorizează înmulțirea rapidă a insectelor.

Organizatorii Cupei Mondiale au anunțat că a fost împrăștiat insecticid în tot orașul, pentru a reduce numărul insectelor, dar situația nu poate fi ținută sub control. Suporterii au primit instrucțiuni să-și achiziționeze sprayuri anti-insecte.

Pur și simplu te atacă. Se așază pe față, pe buze, îți intră în nări și în urechi. A trebuit să mă curăț temeinic înainte de culcare, pentru că îți rămân în păr și în alte locuri„, a declarat corespondentul BBC Natalie Pirks.

Sunt miliarde de insecte. La un moment dat, simțeam că am mii de muște pe cap. Din fericire, nu m-a mușcat niciuna deocamdată, dar simpla lor prezență este enervantă. Am fost avertizați în privința multor aspecte înainte să venim în Rusia, dar acesta nu a fost unul dintre ele„, a spus și comentatorul englez John Murray.

Meciul Tunisia – Anglia, din Grupa G a Cupei Mondiale din Rusia, va începe la ora 21:00.