Dan Petrescu i-a făcut lui Mirel Rădoi o propunere pentru postul de fundaș dreapta al primei reprezentative. Jucătorul a fost folosit de Petrescu la CFR Cluj ca o improvizație în banda dreaptă.

Este vorba despre Andrei Burcă, fundașul central pe care Petrescu l-a folosit ca lateral dreapta la meciurile cu FCSB și Gaz Metan Mediaș din acest an.

„Burcă poate să joace orice la echipa națională. Și fundaș stânga și fundaș dreapta și fundaș central. A intrat fundaș dreapta, zici că joacă de o viață acolo. Să vedem în continuare cum va evolua, dar sunt foarte mulțumit de randamentul lui, mai ales că nici în amicale nu l-am văzut jucând acolo. Jucând bine acolo, nu poți să-l schimbi de acolo” – a explicat antrenorul campioanei.

Jucătorul lui CFR Cluj ar fi încântat să primească o convocare pentru meciul cu Islanda din luna martie.

„Mă simt OK. Joc unde are nevoie echipa de mine și sper să dau siguranță echipei. Mă bucur pentru complimente. Sunt fundaș și intru pe teren cu gândul de a nu primi gol. Nu pot să mă gândesc acum la aceste lucruri. Avem meciul cu Viitorul, ne așteaptă o dublă foarte dificilă împotriva celor de la Sevilla. Încercăm să producem din nou un miracol. Este la latitudinea domnului selecționer dacă voi fi convocat. Important este să-mi fac treaba pe teren, pentru a-mi ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele” – a declarat Burcă.

Interesant este faptul că Dan Petrescu are sub comanda sa la Cluj încă doi jucători care ar putea evolua pe acest post la echipa națioală: Alexandru Chipciu și Cristi Manea.