“Îmi pare rău că nu joacă pentru România” George Cosac, impresionat de Bianca Andreescu

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a fost impresionat de parcursul canadiencei de origine română Bianca Andreescu la Indian Wells. Cosac încă mai speră că jucătoarea în vârstă de 18 ani va reprezenta România la un moment dat.

Duminică, Bianca Andreescu a câștigat turneul de la Indian Wells, SUA, după ce a învins-o pe germanca Angelique Kerber în finală (6-4, 3-6, 6-4).

Andreescu a început anul în afara primelor 100 de jucătoare ale lumii, iar în acest moment se află pe locul 24 WTA, după ce a câștigat primul trofeu major din carieră.

Ce a făcut Bianca Andreescu la Indian Wells este o performanță de excepție. Este remarcabil parcursul ei. Este o sportivă care a confirmat încă din perioada junioratului, iar acum a ajuns la o maturitate. Îmi pare rău că nu joacă pentru România, dar din declarațiile părinților am înțeles că ei au îndreptat-o spre Canada. În acest condiții este greu să-i ceri să joace pentru România. Nu cred că se va întâmpla vreodată, dar nimic nu este imposibil.

Are doar 18 ani și se anunță un viitor star al tenisului feminin. Este o fată muncitoare și cu siguranță că va fi o adversară de temut pentru Simona Halep. Este deja acolo și bate la porțile Top 20. Are toate calitățile să urce în continuare. Din ce știu a primit câteva sfaturi chiar și de la Simona“, a spus George Cosac pentru Fanatik.