Ilie Stan s-a întors din Iran și a declarat că a fost sunat să vină la FCSB după plecarea lui Dică. Tehnicianul este de părere că merita să revină pe banca roș-albaștrilor și l-a înțepat pe alesul lui Gigi Becali, Mihai Teja. 

Ilie Stan crede că ar fi fost cel mai îndreptățit să o antreneze pe FCSB.

„Mi-aş dori să vin la Steaua să antrenez, dar nu oricum. Am fost sunat şi am fost întrebat dacă îmi doresc să revin. Normal că mi-aş fi dorit, doar eu eram cel mai îndreptăţit. Am fost jucătorul Stelei, am demonstrat prin rezultatele avute, am calificat echipa în Europa League, am adus 50.000 de oameni la stadion. 

Ştii care e cel mai căutat antrenor? Tânăr, ieftin şi ascultător. Păi, ce? Ilie Stan? A antrenat în Irak, în Iran, în Qatar. Vă spun o chestie, e de zece ori mai greu să antrenezi în străinătate, penru că e o altă mentalitate, comunicarea… eu am rămas antrenor principal şi i-am pus să-mi aducă translator. E greu să vorbeşti cu ei, nu vorbesc engleză, păi pierzi tot antrenamentul. În România e uşor să ţii grupul, disciplina…”, a declarat fostul antrenor al FCSB, la ProSport LIVE. 

Ilie Stan a abordat și problema relației dintre Gigi Becali și antrenorii de la FCSB.

„Nu cred că i-a spus lui Teja că se va băga la echipă. Dar câteva lucruri despre modul în care colaborează el cu antrenorul i-a spus. Mie mi-a spus că am mână liberă. În momentul în care am scăpat de echipele care luptau la campionat şi am început să ne batem cu CFR-ul…. s-a băgat şi am renunţat. În 2012 am plecat. A venit Stoichiţă, iar după a venit Reghecampf. Uitaţi-vă să vedeţi ce profit a fost între 2011-2013. Au fost oameni la stadion, au fost bani luaţi din transferuri”a mai spus Ilie Stan.