Ilie Năstase și-a ieșit din minți atunci când a aflat că președintele Klaus Iohannis intenționează să retragă toate decorațiile primite de-a lungul anilor de persoanele condamnate penal.

Fostul mare jucător de tenis, vizat de această decizie după problemele pe care le-a avut în justiție, consideră că măsura este una nedreaptă.

Fostul lider ATP lasă de înțeles că dacă s-ar lua o astfel de măsură atunci inclusiv Klaus Iohannis ar trebui să-și piardă decorațiile, făcând trimitere la scandalul cu cele șase case ale președintelui.

„Am înțeles că a primit și el o distincție de la Băsescu. El ce merită? Noi am avut niște merite în sport. El nu prea are de ce să primească o distincție. Nu am nicio problemă să îmi retragă ordinul. Dacă-mi lua titlul de la US Open sau de la Roland Garros aveam o problemă. Dar așa?

E un mut care nu spune nimic. S-a dus în Statele Unite și a venit cu o caschetă și o insignă, în loc să vină cu vizele ridicate românilor. S-a dus premierul polonez și a ridicat vizele în două zile. Mai mult ce să spun?

Mă duc la Cotroceni și stau în față și i-o dau, dacă asta-l face pe el fericit. Chiar nu-mi face plăcerea distincția dată de el. Am acceptat-o pentru că împlinisem 70 de ani.

Când am fost cu Simona Halep, când a fost decorată ea, am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna. Un președinte nu face așa ceva”, a declarat Ilie Năstase.

Ilie Năstase a fost condamnat 9 luni și 10 zile de închisoare după ce a provocat un incident în trafic.

Citește și Spectatori de lux la CFR – Celtic! Pe cine a invitat Răzvan Burleanu la Cluj