Ilie Năstase, mesaj emoționant după dispariția lui Maradona: “A fost unic, nimeni nu se atingea de el!”

Primul lider ATP, Ilie Năstase (74 ani), a primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a legendarului Diego Maradona.

Diego Armando Maradona a suferit un stop cardiorespirator miercuri dimineață, la domiciliul său din cartierul San Andres, în orașul Tigre.

Ilie Nastase

Ilie Năstase și-a amintit când l-a cunoscut prima dată pe Maradona.

“L-am cunoscut la un turneu la Foro Italico, el era mai tânăr decât mine. Mai demult… Era tânăr, cred că avea vreo 20 şi ceva de ani. A venit la Roma, pentru că ei jucau acolo pe Olimpico. Îi plăcea tenisul. Asta este, ne vine rândul fiecăruia… Dar păcat că aşa de repede. Mai multe legături nu am avut cu el, dar am văzut că era prieten cu Vilas, a jucat şi cu Del Potro. Îmi pare rău. Dumnezeu să-l ierte!” a declarat Năstase pentru ProSport.

Fostul tenismen a spus că nu există comparație între Maradona și alți fobaliști.

“Cum naiba să nu îmi placă de el!? Dar părerile astea, cu care a fost cel mai bun nu îşi au rostul. Fiecare a fost cel mai bun în perioada lui. Cruyff a fost cel mai bun în perioada lui, Maradona, Pele la fel, fiecare în perioada lui.”

Maradona1

“Aşa este şi acum, cu Ronaldo şi Messi şi tot aşa. Dar nu trebuie să îi comparăm! Maradona a fost special, pe timpul ăla nu se atingea nimeni de el, nu avea concurenţă, era unic. Trecea ca prin brânză prin toţi jucătorii. Să ne uităm la meciul cu Anglia (n.r. – Maradona a purtat Argentina spre victorie, scor 2-1 în sferturile Mondialului din Mexic) şi nu mai trebuie să ne uităm la nimic altceva” a declarat Ilie Năstase pentru sursa citată.

Citește și “Țețe” Moraru e categoric: ”Hagi a fost un mare jucător, dar Maradona a fost șeful fotbaliștilor din toate timpurile!”