Ilie Năstase a explicat motivele pentru care Simona Halep a ieșit din primul tur al turneului de la US Open. Fostul mare tenismen crede că staff-ul Simonei a greșit lăsând-o să participe la turneul de la Cincinnati. 

Venită după victoria de la Montreal, Simona Halep a ajuns până în finala turneului de la Cincinnati, care s-a disputat cu o săptămână înainte de US Open. Ilie Năstase crede că numărul 1 mondial a plătit prețul tocmai la turneul de Grand Slam.

Accidente ca acela s-au mai întâmplat și se vor mai întâmpla. E păcat, totuși, pentru că senzația mea e că staff-ul Simonei Halep a greșit. Dacă eram în locul lor, n-o lăsam să joace la Cincinnati. A acumulat prea multă oboseală acolo„, a declarat Ilie Năstase pentru Libertatea.

Celelalte motive invocate de Simona Halep sunt mai puțin importante, crede fostul mare campion.

Căldură, da, era și pe vremea mea. De fapt, nu căldura în sine deranja, ci umiditatea foarte ridicată. Zgomotul însă nu țin minte să mă fi deranjat. Da, se mai aud avioanele care decolează sau aterizează pe aeroportul din apropiere, dar te obișnuiești‘, a mai spus Ilie Năstase.

Acesta a comentat și opiniile apărute în spațiul public conform cărora Simona joacă mai defensiv după ce Andrei Pavel a părăsit staff-ul tehnic.

La Montreal nu mi s-a părut că a jucat defensiv. În ceea ce privește partida de la US Open, mai trebuie să te lase și adversarul să joci ofensiv. Păi, aia, Kanepi, dădea în minge de-o rupea! Cum să joci ofensiv cu ea, mai ales dacă ești așa, mai mică, cum e Simona? Nu cred că la ea mai contează antrenorul atât de mult. Uneori, parcă nici nu mai are nevoie de antrenor„, a mai spus fostul campion de la New York.

Simona Halep a fost eliminată de Kaia Kanepi, 2-6, 4-6, în primul tur al US Open.