Zvonurile cu privire la retragerea lui Iker Casillas se confirmă. O Jogo susține că anunțul oficial va fi făcut în orele următoare. La 37 de ani, portarul spaniol își încheie o carieră uluitoare.

Casillas, care a suferit un infarct miocardic la antrenament în urmă cu două săptămâni, își prelungise pentru încă un sezon contractul cu FC Porto.

Președintele „Dragonilor”, Pinto da Costa, a vorbit însă într-un interviu pentru O Jogo despre necesitatea de a transfera un portar după accidentul suferit de Casillas. Legendarul portar spaniol a vorbit și el în momentul în care a fost externat. Casillas a anunțat că va pune sănătatea sa pe primul plan și că în acel moment viitorul său profesional era sub semnul întrebării.

Potrivit presei din Portugalia, FC Porto îi va oferi lui Casillas un post în conducerea clubului.

Iker Casillas a evoluat pentru Real Madrid din 1999 până în 2015. Are în palmares cinci titluri în La Liga și trei trofee UEFA Champions League. Cu naționala Spaniei, Casillas a câștigat două titluri europene (2008 și 2012) și Cupa Mondială din 2010.

În 2014, Casillas a intrat în Cartea Recordurilor cu o performanță greu de egalat: portarul cu cele mai multe meciuri fără gol primit în partidele oficiale internaționale – 82.