Îi trimit pe fani la Auschwitz! Inițiativă controversată la Chelsea

Clubul Chelsea Londra vrea să-și trimită suporterii rasiști în vizite la Auschwitz, lagărul de exterminare a evreilor construit de Germania nazistă. Antisemitismul în Premier League a atins cote alarmante în ultima perioadă.

Potrivit agenției Reuters, patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, este de acord cu această inițiativă, care are ca scop educarea fanilor englezi care manifestă un comportament rasist și antisemit.

Președintele clubului londonez, Bruce Buck, este de părere că atitudinea suporterilor trebuie să se schimbe urgent, iar impunerea unor interdicții pe stadioane și amenzi împotriva acestora nu sunt măsuri suficiente.

chelsea fans

Le interzici accesul, dar comportamentul lor nu se va schimba. Această inițiativă le oferă șansa să realizeze ce au făcut și poate le induce dorința de a se comporta mai bine“, a spus Buck.

Clubul Chelsea Londra a criticat mai mulți fani care au cântat sloganuri antisemite în meciul împotriva rivalei Tottenham Hotspur. Tottenham are o susținere istorică din partea comunității de evrei din Londra.

Auschwitz

Cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a “soluției finale”, un element major în punerea în practică a Holocaustului. Se estimează că peste 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, dintre care peste 90% au fost evrei.