Ibrahimovic, interzis la Mondial! Suspendarea pe care o riscă suedezul

Zlatan Ibrahimovic a revenit în naţionala Suediei la 39 de ani, însă riscă o suspendare drastică din partea FIFA.

Zlatan Ibrahimovic a revenit în naţionala Suediei la 39 de ani, însă riscă o suspendare drastică din partea FIFA. Presa din Suedia a descoperit că starul lui AC Milan este acţionar al unei case de pariuri online, situaţie interzisă de regulamentele FIFA.

Ibrahimovic a fost protagonistul unei reveniri emoţionante în echipa naţională, dar este acuzat că a încălcat codul de etică impus de FIFA. Jurnaliştii de la Aftonbladet au descoperit că atacantul în vârstă de 30 de ani deţine, printr-una din societăţile sale, 10 la sută din acţiunile BetHard, o companie înregistrată în Malta.

Revenind în tricoul echipei naţionale, Ibrahimovic a încălcat regulamentul FIFA, care interzice explicit o asemenea situaţia. Conform aceleiaşi surse, sancţiunea de care este pasibil atacantul lui AC Milan este de la o amendă de milioane de euro la suspendarea de până la trei ani! Dacă va primi o astfel de suspendare, visul lui Ibrahimovic de a juca la Mondialul din Qatar se va nărui.

ibrahimovic

Regulamentul este ambiguu

Secretarul general al Federaţiei Suedeze, Hakan Sjostrand, a anunţat că a solicitat FIFA un punct de vedere clar pe marginea acestei situaţii.

“Nu voi specula pe marginea sancţiunilor, dar cu siguranţă voi continua să presez pentru clarificări pe marginea regulamentului FIFA, fiindcă să fiu sincer este multă ambiguitate legat de felul în care trebuie interpretat” – a declarat oficialul suedez.

În ultimii ani, danezul Nicklas Bendtner şi englezul Kieran Trippier au fost sancţionaţi de FIFA pentru încălcări ale codului etic. Bendtner a fost suspendat pentru un meci şi amendat pentru că a sărbătorit un gol afişându-şi boxerii inscripţionaţi cu logo-ul unei case de pariuri. Trippier s-a ales cu o amendă enormă şi cu două luni de suspendare pentru că a dezvăluit amănunte legate de transferul său la Atletico Madrid înainte de parafarea acestuia.