Ianis Zicu debutează în cariera de antrenor şi a preluat echipa U19 a clubului FC Voluntari. Zicu (35 de ani) a fost ofertat de către Ioan Andone, managerul general al ilfovenilor.

Ca jucător, Ianis Zicu a evoluat pentru Dinamo Bucureşti, Rapid București, Internazionale Milano, Parma, Politehnica Timişoara, ŢSKA Sofia, Pohang Steelers, Gangwon FC, Petrolul Ploieşti şi ASA Târgu Mureş. Este dublu campion în Liga 1 (2002 şi 2004).

”Nea Ando m-a sunat şi mi-a propus să vin la Voluntari, la grupa ’2001-2002’. Eu am făcut practica acolo, în perioada în care am urmat cursurile Şcolii de Antrenori pentru licenţele C şi B. Un an am fost la grupa antrenată de Maxim şi un an la cea a lui Chihaia şi totul mi s-a părut foarte profesionist. Pentru că Ioan Andone a avut o influenţă foarte importantă în cariera mea sportivă, e normal să ţin foarte mult şi să apreciez o astfel de persoană.

Câtă vreme urmez cursurile pentru Licenţa A, pe care am să le încep în martie, voi fi la Voluntari. Mi se pare normal să începi de jos, să treci prin toate etapele acestei meserii. Sunt tânăr, am doar 35 de ani, şi sunt convins că într-un an şi jumătate sau doi am să fiu capabil să lucrez cu orice echipă. În plus, stau în Voluntari şi în două minute ajung la stadion. E adevărat că am avut ofertă şi de la Rapid, dar sper să vină vremea să antrenez şi acolo, a spus Zicu la Digi Sport.

#AcademiaVoluntari #încredereinviitor IANIS ZICU DEBUTEAZA ÎN FUNCȚIA DE ANTRENOR LA FC VOLUNTARI !Ianis Zicu a …

Publicată de FC Voluntari pe Miercuri, 16 ianuarie 2019