Ianis Hagi a fost omul meciului cu FCSB de pe Arena Naţională. Decarul Viitorului şi-a condus echipa spre victorie într-un meci în care a oferit o pasă decisivă şi a marcat din penalty.

Cifrele partidei cu FCSB au scos în evidenţă contribuţia esenţială a lui Hagi la jocul de atac al echipei sale.

Conform cifrelor In Stat, Ianis Hagi a avut un procentaj al paselor reuşite de 79%, reuşind 33 de pase. Doar Băluţă l-a egalat la acest capitol, tot 33 de pase reuşite însă cu un procentaj de 97%. Mijlocaşul Viitorului a greşit o singură pasă pe toată durata partidei.

Hagi a fost însă esenţial la capitolul ‘pase ofensive’. A reuşit să îşi pună coechipierii în situaţii favorabile de trei ori, din tot atâtea încercări! Prin comparaţie, la FCSB doar Moruţan a reuşit o pasă ofensivă precisă.

Pasa lui Ianis Hagi pentru Houri la faza penalty-ului obţinut de Viitorul. FOTO: Gazeta Sporturilor

Decarul Viitorului a fost liderul echipei sale şi la capitolul ‘driblinguri reuşite’. A reuşit să îşi scoată adversarii din joc de patru ori din şase încercări prin acest procedeu. Prin comparaţie, la FCSB doar Tănase şi Coman au reuşit câte cinci driblinguri.

288 a fost ratingul InStat obţinut de Ianis Hagi în meciul cu FCSB. Decarul Viitorului a fost depăşit doar de Florinel Coman (321) şi Junior Morais (295).