România a ratat calificarea în finala Fed Cup, după ce a fost învinsă de Franța cu 3-2 la Rouen. Simona Halep și Monica Niculescu au pierdut meciul decisiv de dublu, dar Horia Tecău consideră că ‘tricolorele’ ar trebui apreciate pentru atitudinea și dăruirea pe care le-au arătat.

România rămâne cu o participare impresionantă în semifinalele Fed Cup, după o pauză de 46 de ani!

Simona Halep (locul 2 WTA) a câștigat ambele puncte pentru România, învingându-le pe Kristina Mladenovic și Caroline Garcia.

Ce am văzut în weekend la Rouen a fost mai mult decât tenis… A fost suflet, pasiune, atitudine, dăruire, asumare, responsabilitate. Asta este deja o mare victorie!

Ca sportiv, sunt inspirat de dăruirea acestei echipe, de efortul Simonei, care și-a luat rolul de lider și a luptat cu tot ce a avut! De efortul întregii echipe!

Antrenorul din mine e inspirat de calmitatea, asumarea și prezența lui Florin Segărceanu! Ce echipă a format!

Unele înlocuite, altele accidentate, trăind momentul și susținându-se până la capăt. Își doreau să fie acolo una pentru cealaltă. Mare lucru!

Și, nu în ultimul rând, ca suporter, am fost inspirat de susținerea neobosită, necondiționată a unui grup de suporteri ‘uriași’, la Rouen și peste tot în lume.

Ați ridicat standardul! Noi, restul, ce hotărâm să facem? Ce luăm din această experiență? Cu ce atitudine continuăm? E doar alegerea noastră!„, a scris Horia Tecău pe Facebook și Instagram.

View this post on Instagram

Ce am văzut în weekend la Rouen a fost mai mult decât tenis.. 🇷🇴 A fost suflet, pasiune, atitudine, dăruire, asumare, responsabilitate. Asta este deja o mare victorie! 👍 Ca sportiv, sunt inspirat de dăruirea acestei echipe, de efortul Simonei, care și-a luat rolul de lider si a luptat cu tot ce a avut! De efortul întregii echipe! Antrenorul din mine e inspirat de calmitatea, asumarea și prezența lui Florin Segărceanu! Ce echipă a format! Unele înlocuite, altele accidentate, trăind momentul și susținându-se până la capăt. Își doreau să fie acolo una pentru cealaltă. Mare lucru! Și, nu în ultimul rând, ca suporter, am fost inspirat de susținerea neobosită, necondiționată a unui grup de suporteri ‘uriași’, la Rouen și peste tot în lume. Ați ridicat standardul! 👏👏👏 Noi, restul, ce hotărâm să facem? Ce luăm din această experiență? Cu ce atitudine continuăm? E doar alegerea noastră! 🙏

A post shared by Horia Tecău (@horiatecau) on