Autoritățile din România sunt într-o situație jenantă cu opt luni înainte de începerea EURO 2020. Sunt șanse mari ca niciunul dintre cele trei stadioane care se construiesc să nu fie finalizate până vara viitoare, iar problemele cu infrastructura de transport au rămas aceleași. Construirea căii ferate rapide între Gara de Nord din Capitală și Aeroportul Otopeni a fost blocată printr-o decizie a instanței, iar Gică Popescu este pesimist în privința angajamentelor asumate.

Guvernul României s-a angajat față de UEFA să termine o cale ferată rapidă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni înainte de EURO 2020 (12 iunie – 12 iulie).

Gică Popescu, consilierul onorific al Guvernului, a garantat pentru finalizarea acestui proiect. Valoarea lucrărilor este de aproape 400 de milioane de lei, fără TVA, potrivit Ministerului Transporturilor.

Curtea de Apel București a decis vineri oprirea imediată a lucrărilor, pe motiv că ar aduce prejudicii investițiilor făcute de către Ion Țiriac în zonă. Calea ferată ar fi trebuit să treacă prin spatele patinoarului ultramodern construit de către fostul tenismen în zona Otopeni.

Dă-mi voie să nu comentez o victorie a instanței, dacă este o victorie a instanței. Habar nu am. Nu mai sunt sigur de nimic. Atâta timp cât este o decizie a instanței, cum să mai pot fi sigur? O să dureze această chestiune, nu am de unde să știu„, a spus Gică Popescu la DigiSport.

Bucureștiul va fi unul dintre orașele-gazdă pentru UEFA Euro 2020, competiție care se va desfășura în 12 țări. Arena Națională va găzdui trei meciuri în grupa C și o optime de finală.