Halep va juca în premieră pe zgura verde de la Charleston! “Sunt foarte încântată, vreau să văd cum mă simt”

Simona Halep (locul 2 WTA) se confruntă cu o accidentare la picior și nu va participa în turneul de la Indian Wells, SUA. Românca este incertă și pentru Miami și ar putea să revină pe teren abia în competiția pe zgură verde de la Charleston, tot în Statele Unite ale Americii.

Turneul de la Charleston, de categorie WTA Premier, este programat în perioada 6-12 aprilie. Simona Halep va fi a doua favorită la ediția cu numărul 20 a competiției, după australianca Asheigh Barty.

Ieri, Simona Halep și-a anunțat retragerea de la Indian Wells, fără a menționa data la care va putea să revină pe teren.

I'm incredibly disappointed to have to withdraw from the 2020 BNP Paribas Open. Unfortunately the foot injury that I…

Publicată de Simona Halep pe Vineri, 6 martie 2020

Simona Halep (28 de ani) va juca în premieră la Charleston, o competiție care oferă premii totale de aproape 800.000 de dolari.

Ultima oară când am jucat pe zgură verde a fost acum mai bine de 10 ani, în Marea Britanie. A trecut mult, mult timp. De aceea sunt foarte încântată să evoluez pe acea suprafață și vreau să văd cum mă simt.

Nu sunt o jucătoare care lovește mingea cu putere, dar îmi place să găsesc unghiurile pe teren, îmi place să alerg și să-mi construiesc fiecare punct. Obiectivul meu în 2020 este să câștig o medalie pentru România la Jocurile Olimpice. Dar fiecare turneu pe care îl joc reprezintă un obiectiv… este importantă fiecare săptămână în care joc, pentru că dau totul pe teren.

Sunt fericită și relaxată în afara terenului. Îmi place să mă plimb prin orașul în care mă aflu, fără vreo țintă anume. Ador cumpărăturile și cred că voi face asta și în Charleston. Am auzit că lumea este foarte prietenoasă în Charleston. Am auzit că orașul te face să simți că toată lumea este o familie. Îmi plac oamenii sociabili, așa că sunt sigură că mă voi simți bine acolo. Nu am mai fost niciodată la Charleston“, a spus Simona Halep într-un interviu pentru site-ul turneului.

Americanca Madison Keys este campioana en titre de la Charleston.