Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open, după victoria în două seturi în fața belgiencei Elise Mertens. Artemon Apostu-Efremov, unul dintre antrenorii româncei, s-a declarat foarte mulțumit de evoluția Simonei, care a fost aproape de perfecțiune.

Simona Halep și-a luat revanșa pentru înfrângerea de anul trecut din finala turneului de la Doha.

Tactică agresivă a jucătoarei din Belgia nu a dat roade, întrucât a comis 38 de erori neforțate, spre deosebire de cele 8 ale româncei.

Halep (locul 3 WTA) o va întâlni în runda următoare pe Anett Kontaveit din Estonia, locul 31 WTA. Meciul se va juca miercuri dimineață.

I-aş acorda o notă aproape de 10. Ar fi fost un 10 clar fără acele două game-uri în care a scăzut ritmul. Simona a terminat cu 21 de lovituri câștigătoare, e un număr destul de bun. Elise a jucat mereu cartea ofensivă, a încercat să fie foarte agresivă, știa că nu are altă șansă în faţa Simonei.

A fost mai agresivă decât am fi crezut, jucătoarele adoptă cartea asta contra Simonei. Simona e pregătită, are capacitate foarte mare de adaptare, simte jocul și reacționează ca atare.

E meritul Simonei, a stat conectată tot timpul, a știut să lupte. A fost un meci foarte bun, de calitate, Simona a fost foarte puternică și a reușit să îi ţină piept. Simona poate să joace mai variat, asta s-a văzut, a și servit foarte bine.

A fost excelentă la capitolul mental. În game-ul de 4-4 nu a vrut să cedeze, acolo s-a văzut că e foarte hotărâtă Simona, la 5-4 a servit excelent şi a închis meciul. A fost un meci foarte intens şi fizic, avem o zi de recuperare, sper să fie 100% miercuri„, a spus Artemon Apostu-Efremov la DigiSport.

În acest sezon, Simona Halep lucrează cu Darren Cahill și cu Artemon Apostu-Efremov (antrenor care le-a mai pregătit pe Irina Begu și Mihaela Buzărnescu).