Simona Halep, liderul WTA, a făcut primele declarații după ce a aflat că, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Roma se va duela cu rusoaica Maria Sharapova, locul 40, WTA.

„Mă aştept la un meci greu, mereu a fost greu contra ei. Dar ştiu că am şansa mea, aşa că dacă îmi fac jocul, va fi un meci bun. Voi încerca să dau tot ce am mai bun să câştig meciul. Voi intra pe teren şi voi încerca să dau tot ce am mai bun. Asta îmi doresc. Nu mă gândesc la meciurile de dinainte. Mă gândesc doar la acest meci”, a declarat Halep.

Halep a ținut să precizeze că a jucat cu încredere în meciul contra frantuzoaicei Carolina Garcia și că se bucură pentru performanța de a se menține pe locul 1 mondial:

„Ştiam că am nevoie de victorie pentru a rămâne pe locul 1. Sunt foarte fericită că am reuşit să-mi menţin locul 1 câştigând meciul meu, este un sentiment minunat. Nu am simţit nicio presiune şi am jucat relaxată. Nu mă gândesc prea mult la asta, dar a fost plăcut să ştiu că am lucrat pentru numărul 1”.

În semifinale Halep va evolua contra Mariei Sharapova, locul 40 mondial, rusoaica impunându-se în şapte din cele opt întâlniri de până acum. Partida se va disputa, sâmbătă, nu mai devreme de ora 18:00 și va fi al treilea de pe arena centrală, după cel dintre Elina Svitolina și Anett Kontaveit și Rafael Nadal și Novak Djokovici.

Pentru accederea în semifinale, Halep va primi 126.590 de euro şi 350 de puncte WTA.