Simona Halep s-a calificat pentru a șasea oară la rând la Turneul Campioanelor, găzduit de orașul chinez Shenzhen în acest an. Deși se confruntă cu probleme medicale la spate, românca a declarat că abia așteaptă să joace în competiția care marchează finalul sezonului și la care participă cele mai bune opt jucătoare ale momentului.

În 2019, Simona Halep a trăit mari satisfacții pe terenul de tenis, chiar dacă nu l-a avut alături pe antrenorul australian Darren Cahill, talismanul româncei pentru ascensiunea pe locul 1 WTA și pentru primul trofeu de Mare Șlem, Roland Garros 2018.

41 de victorii și 14 înfrângeri este bilanțul Simonei Halep în acest sezon. Triumf la Wimbledon, finale la Doha și Madrid și semifinală la Miami sunt reperele jucătoarei aflate pe locul 5 în lume.

Este o mare onoare să mă calific la Shiseido WTA Finals Shenzhen. Este mereu un obiectiv pentru mine, în fiecare sezon, să mă calific și abia aștept să joc în acest an. Am mai fost la Shenzhen, așa că abia aștept să revin în fața fanilor minunați de acolo„, a spus Simona Halep, citată de site-ul WTA.

Finala din 2014 este cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Turneul Campioanelor. În rest, constănțeanca nu a reușit să treacă de faza grupelor.

Simona Halep (28 de ani) a câștigat turneul WTA de la Shenzhen, China, în 2015 și 2018.