CFR Cluj a pierdut Supercupa României, iar marţi începe drumul spre grupele UEFA Champions League. Pe oamenii lui Dan Petrescu îi aşteaptă o deplasare dificilă în Kazahstan.

Astana, adversara campioanei României în primul tur preliminar din UEFA Champions League este în plin sezon (20 de etape), iar Dan Petrescu este convins că CFR porneşte cu şansa a doua în dubla manşă.

„Am pierdut trofeul, porneam cu prima şansă. Ne aşteaptă o deplasare grea, marţi vom pleca cu şansa a doua. Astana este în plin campionat, joacă pe un teren sintetic, în ultimii patru ani au fost mereu în grupe, fie de Champions League, fie de Europa League. Acolo nu au câştigat Atletico Madrid, Benfica sau Galatasaray. Au 16 internaţionali în lot, este normal că plecăm cu a doua şansă dar trebuie să ne-o jucăm” – a declarat Petrescu.

Învingător în Supercupă, Hagi i-a încurajat pe campionii de la CFR Cluj pentru deplasarea din Kazahstan.

„Imediat după final, gândul meu a fost la CFR Cluj, este o echipă românească în cupele europene şi le ţinem pumnii. Sperăm să facă bine, să aibă mai multă şansă marţi decât au avut în seara asta” – le-a transmis Hagi adversarilor.

Ciprian Deac crede că CFR va avea probleme din cauza ritmului scăzut de joc.

„Echipa are probleme, nu avem ritm, una sunt meciurile amicale, alta cele oficiale. Va fi dificil, sunt patru tururi preliminare, dar ce putem să facem? Trebuie să fim concentraţi şi să ne atingem obiectivul de a juca în grupele unei cupe europene” – a spus Deac la final.

Astana – CFR Cluj se va juca marţi, de la ora 16:00. Returul este programat la Cluj-Napoca miercurea viitoare, de la ora 21:00.