Guvernul României, băgat în ședință! ”Credem că viața ar trebui să-și reia cursul”

Mai multe grupuri de suporteri ai echipelor de fotbal din toată țară cer permisiunea Guvernului ca evenimentele sportive din România să se desfășoare cu public, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții suporterilor au întocmit o scrisoare deschisă adresată Guvernului României.

Anterior, UTA Arad a vrut să-și inaugureze noul stadion ‘Francisc Neuman’ cu spectatori în tribune. Premierul Ludovic Orban s-a opus acestei măsuri și a anunțat că fanii nu vor reveni prea curând pe stadioane.

Citește și Jucătorii de națională ai Craiovei, ironizați de către fani! “Merită să fie convocați, au făcut minuni aseară”

“Scrisoare deschisă către Guvernul României,
În atenția Guvernului României,

Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19.
Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, credem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.

Pentru suporteri, peluza este o familie și întotdeauna vom fi apropiați, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranța tuturor participanților și a celor apropiați, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanțare fizică.
În acest sens, vă aducem în atenție câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât și la continuarea susținerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investițiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor. Așadar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele idei:

– Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;

Citește și Probleme familiale pentru un fost jucător al Stelei! “Nu mai suntem împreună”

– Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;

– UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții.

Scrisoare deschisă către Guvernul României,În atenția Guvernului României,Suporterii de fotbal din România vă…

Publicată de Peluza Latina pe Vineri, 28 august 2020

– În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.

Suntem pe deplin conștienți de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeași măsură, că viața ar trebui să își reia cursul, în condițiile adaptate pandemiei și că sportul are nevoie de susținerea financiară și morală a iubitorilor acestuia”, se arată în comunicatul postat de Suporter Club UTA, în numele tuturor grupurilor de suporteri.

CITEȘTE ȘI Fotbaliștii Craiovei, puși la zid după eșecul din Georgia! Silviu Lung: “Total deconectați. Nu au avut agresivitate”

Scrisoare deschisă către Guvernul României,În atenția Guvernului României,Suporterii de fotbal din România vă…

Publicată de Suporter Club UTA pe Vineri, 28 august 2020

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că momentul în care spectatorii vor avea acces din nou pe stadioane depinde de evoluţia pandemiei.

“Ne dorim în egală măsură ca oricine în această ţară şi din lume – până la urmă peste tot arenele sunt închise, accesul spectatorilor este restricţionat, toţi ne dorim redeschiderea. Factorul de care depinde momentul în care vom realiza acest lucru este situaţia pandemică, numărul de infectări şi răspândirea comunitară. Dacă riscăm să ducem 5.000 de spectatori, de exemplu, pe arene şi avem răspândirea comunitară de care ştiţi bine, riscăm să expunem aceşti oameni unei infectări colective.”

Emoţia, bucuria generală la un asemenea eveniment, modul în care suporterii interacţionează, susţin, încurajează echipa, este unul care pune în dificultate realizarea acestei distanţe. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea publică, a declarat ministrul, pentru Agerpres.

ionut-stroe

VEZI ȘI Anghelache, dă de pământ cu Negoiță: “Nici nu pot să salut un astfel de om”