Gabriel Victoria, arbitru asistent la Cupa Mondială din Rusia, are o poveste incredibilă! Lucrează în țara sa ca gunoier de 25 de ani. Este arbitru internațional de 11 ani și, dacă brigada din care face parte nu greșește grav, are șansa să prindă mai multe meciuri la Mondial! 

Gabriel Victoria muncește în viața de zi cu zi la o firmă de salubritate din Panama. Asistentul se trezește în fiecare zi la 3 dimineața, iar la 5 este deja pe străzile capitalei.

Seara, după program, merge să se antreneze.

„De 4 ani mă pregătesc! Particip la seminarii și dau teste. Am mai avut meciuri internaționale. Îi multumesc lui Dumnezeu că am această șansă”, a declarat arbitrul asistent.

Era pe stradă când a primit marea veste că merge la Mondial. În Panama, fotbalul este semiprofesionist, iar arbitrii câștigă cam 100 de dolari de meci.

La Campionatul Mondial, Gabriel Victoria (foto 2, primul din stânga) va lua de 20.000 de euro, sumă fixă, la care se adaugă 1.600 de euro pentru fiecare joc arbitrat.

Nu renunță la meseria de gunoier!

Dacă totul merge bine și brigada din care face parte nu greșește flagrant, arbitrul-gunoier poate să prindă trei sau chiar mai multe partide.

Are șansa să se întoarcă acasă cu o mică avere. Nu va renunța însă la meseria de gunoier!

„În Panama, avem o ligă semiprofesionistă. Arbitrii nu sunt așa de bine pătiți. Trebuie să ne căutăm și alte meserii. Meseria mea nu e cea mai ușoară. Mă amuză  pentru că lumea crede că ma trag dintr-o familie cu bani. Trebuie să lupți pentru visul tău!  Cheia succesului stă în disciplină”, a mai spus Gabriel Victoria.

 

2 arbitri are Panama la Campionatul Mondial din Rusia. România nu are niciunul.

100 de dolari de meci primește arbitrul-gunoier în Panama

20.000 de dolari va lua Gabriel Victoria la Mondial, plus 1.600 de euro pentru pentru fiecare partidă.