VIDEO | Guardiola, critic la adresa UEFA: “Poate le vom cere să facă anul de 400 de zile!”

Pep Guardiola i-a criticat din nou pe oficialii UEFA după stabilirea noului format al Champions League. Managerul lui Manchester City contestă calendarul şi aşa încărcat al sezonului competiţional.

Extinderea UEFA Champions League la 36 de echipe va aduce 100 de meciuri în plus începând din sezonul 2024-25. Totul în condiţiile în care jucătorii şi antrenorii echipelor de top din Europa se plâng de programul deja supraîncărcat din calendarul competiţional.

guardiola portret

Guardiola le-a transmis un mesaj ironic oficialilor UEFA, pe care îi acuză că nu ţin cont de punctul de vedere al jucătorilor şi antrenorilor.

“Deja-vu. Toată lumea fotbalului cere mai multă calitate, dar ei au mers din nou pentru cantitate. Ce pot să spun? Noi vorbim aici, dar nu ne ocupăm noi! Trebuie să le cerem celor de la UEFA, FIFA să lungească anul. În loc de 365 de zile, poate putem să găsim 400 de zile pe an. Poate găsesc o soluţie la asta. Nu ştiu ce să spun, sincer!” – a spus antrenorul lui Manchester City.

Şi Jurgen Klopp a avut acelaşi punct de vedere despre noul format al competiţiei.

“Nu poţi să introduci tot mai multe meciuri. Singurii oameni care nu sunt întrebaţi niciodată nimic sunt antrenorii, jucătorii şi suporterii. UEFA nu ne-a consultat. Suntem deja la limită. Credeţi-mă, când toţi antrenorii gândesc acelaşi lucru, e dovada că se merge puţin prea departe” – a transmis antrenorul lui Liverpool.

Calificat cu Manchester City în semifinalele UEFA Champions League, Guardiola a egalat un record deţinut de Jose Mourinho: opt prezenţe în careul de aşi al competiţiei.

CITEŞTE ŞI: Superliga Europei, cea mai condamnată competiţie: ,,A fost o idee groaznică! Banii ar fi făcut probleme”