VIDEO | Guardiola, argumentul suprem împotriva Superligii Europei! “Ăsta nu mai este sport!”

Pep Guardiola a luat atitudine împotriva proiectului Superligii Europei, chiar dacă Manchester City este printre cele 12 cluburi fondatoare. Managerul catalan s-a declarat total împotriva competiţiei care ar putea începe în august.

Argumentul lui Pep Guardiola a fost unul dintre cele mai bune aduse până acum în polemica creată odată cu anunţul oficial al Superligii Europei. Antrenorul lui Manchester City crede că este împotriva oricărui principiu sportiv o competiţie cu un caracter închis.

“Nu am toate informaţiile, dar dacă mă întrebaţi problema este cum au fost selectate aceste cluburi, care vor participa la această competiţie în viitor. Nu este sport atunci când nu există o legătură între efort şi răsplată. Nu este sport atunci când nu contează dacă pierzi. Vreau cea mai bună competiţie posibilă, dar nu este corect ca o echipă să lupte, să lupte pentru primul loc, dar să nu se poată califica fiindcă succesul este garantat doar pentru aceste echipe.

S-a spus că în viitor se vor califica şi alte cinci echipe, dar ce se întâmplă când cele 14 sau 15 nu au sezoane bune, dar sunt mereu acolo, an după an. Ăsta nu mai este sport, este altceva!” – a declarat antrenorul liderului din Premier League.

guardiola portret

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham şi Arsenal sunt cluburile din Anglia care s-au implicat în Superliga Europei.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele UEFA, mesaj pentru şefii cluburilor din Superliga Europei: ,,Domnilor, aţi făcut o mare greşeală”

Chiar şi premierul Boris Johnson a anunţat că guvernul pe care îl conduce va face totul pentru a găsi soluţii care să împiedice proiectul celor 12 cluburi europene.