Gino Iorgulescu a rupt tăcerea și a intervenit în războiul cu FRF: “Federația vrea să aibă control asupra arbitrilor!”

Gino-Iorgulescu-Justin-Stefan-LPF

Sistemul de arbitraj video este din ce în ce mai cerut în campionatul României, mai ales după greșelile nenumărate ale arbitrilor din acest sezon!

Erorile din arbitrajul românesc sunt taxate pe zi ce trece mai mult de cluburile din Liga 1 care cer cu insistență introducerea sistemului VAR. După ce Liga Profesionistă de Fotbal a dat asigurări că situația se va rezolva cât mai curând, acum problema se pare că este în curtea celor de la Federația Română de Fotbal, care vor trebui să se ocupe de următoarele demersuri privind adoptarea tehnologiei de către fotbalul românesc.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a intervenit în războiul declarațiilor dintre șeful FRF, Răzvan Burleanu, și oficialii LPF, din ultimele zile. Șeful Ligii a  mărturisit că federația își dorește să mențină în continuare controlul asupra arbitrilor, dar îi atenționează pe aceștia că potrivit FIFA, LPF este coordonatoarea proiectului, deoarece forul în cauză este cel care organizează competiția.

gino-iorgusescu-răzvan-burleanu-lpf-și-frf-despre-liga-1

Mă deranjează atacurile venite dinspre FRF, mai ales că liga a arătat mereu disponibilitate pentru dialog și pentru rezolvarea problemelor. Introducerea VAR trebuie să fie pentru toată lumea o prioritate. Vedem ce se întâmplă în Europa și trebuie să facem totul pentru a ajunge la acel nivel măcar din punctul acesta de vedere.

Vă readuc aminte că noi am anunțat în urmă cu mult timp că suntem pregătiți să implementăm sistemul VAR. Ceea ce a ținut de noi am făcut. FRF-ul dorește să fie coordonator de proiect și să aibă control, în continuare, asupra arbitrilor. Mai întâi trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile. Dar să nu uite de indicaţiile forumului internaţional, acelea că noi, LPF, suntem coordonatori de proiect, fiind cei care organizează Liga 1!, a spus Gino Iorgulescu, potrivit playsport.

Citește și Implementarea VAR, motiv de război! Burleanu a ieşit la atac: „Palavragii de la Ligă vor control pe arbitraj!”