Gică Popescu vrea ca echipa națională pregătită de către Cosmin Contra să învingă Suedia, în preliminariile pentru EURO 2020, pentru a răzbuna eșecul ‘Generației de Aur’ din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994.

Primele două partide ale ‘tricolorilor’ în preliminariile pentru EURO 2020 sunt împotriva Suediei, în deplasare, pe 23 martie, și contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, pe 26 martie.

În 1994, în SUA, România a ratat în mod dramatic calificarea în semifinalele Cupei Mondiale. Suedia s-a impus la loviturile de departajare, după 2-2 la finalul celor 120 de minute.

De fiecare dată ne apucă nostalgia când ne gândim la meciul cu Suedia din 1994, dar sper ca printr-un rezultat bun echipa de astăzi să îşi ia revanşa. Optimişti trebuie să fim toţi, pentru că începe o nouă campanie de calificare, o campanie grea, pentru că avem o grupă extrem de dificilă, cu trei echipe cu care ne batem pentru locul doi, pentru că Spania porneşte ca favorită.

Important este să pleci cu un rezultat pozitiv în campania de calificare. Nu ne va fi uşor, pentru că Suedia este o echipă cu mulţi jucători importanţi, care joacă la echipe de top din Europa şi mai joacă şi acasă. Dar eu cred că avem jucătorii necesari pentru a face un rezultat bun în Suedia. E adevărat că am pierdut trei jucători, sper ca Benzar să îşi revină. Nu este o situaţie tocmai fericită pentru Cosmin Contra. Va trebui să găsească formula necesară cu jucătorii potriviţi pentru a face un rezultat bun„, a spus Gică Popescu.