Gică Popescu a asistat la victoria Simonei Halep împotriva ibericei Garbine Muguruza, în semifinale la Roland Garros. Fostul căpitan al echipei naționale a României a remarcat că există o intensitate aparte la tenis și și-a exprimat încrederea înaintea finalei de sâmbătă de la Paris.

Gică Popescu și Gheorghe Hagi au fost prezenți în loja Simonei Halep de la Paris, iar după meci au sărbătorit alături de tatăl jucătoarei, Stere Halep. La un moment dat, la masă a venit şi australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei. 

Simona Halep a ajuns pentru a treia oară în ultimul act al Openului Franței și speră să-și treacă în palmares primul trofeu de Mare Șlem.

Este prima dată când văd o semifinală de turneu de Grand Slam pe viu. Mă bucur că a fost Simona în această semifinală şi mă bucur şi mai mult că a reuşit să se califice în finală. Am trăit momentul acesta cu mari emoţii. Sper că, de data aceasta, fiind a treia oară, să fie cu noroc. La fotbal, noi nu avem schimbarea de rezultat atât de deasă, cum e în tenis. Aici este o intensitate aparte – cum am văzut şi astăzi în meciul Simonei – în setul doi, când revenise Muguruza foarte bine în joc. A revenit şi Simona, a făcut 4-4 şi am reţinut acel game foarte intens de 5-4, cu cele trei mingi de break avute de Muguruza. După acel game, ultimul punct a fost mult mai uşor! Simona a demonstrat că este capabilă să revină indiferent de rezultat. Suntem aici până când Simona câştigă. Să o susţinem, să fim alături de ea„, a spus Gică Popescu pentru ProSport.

Simona Halep (locul 1 WTA) și americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA) se vor înfrunta în premieră în finala unui turneu din circuitul WTA. Halep conduce cu 5-2 la confruntările directe. În plus, românca a câștigat ultimele patru partide, dintre care una la Roland Garros (în 2014, în optimi de finală, scor 6-4, 6-3).