Gică Popescu, surprins de rezultatul alegerilor. A luat o decizie radicală

Gică Popescu s-a declarat surprins de victoria clară a lui Răzvan Burleanu în lupta pentru șefia FRF. Fostul internațional, susținător al lui Ionuț Lupescu, a subliniat că rezultatul scrutinului trebuie respectat întrucât reflectă poziția membrilor afiliați ai Federației.

M-a surprins numărul mare de voturi pe care l-a obținut Burleanu. Credeam că va fi o luptă mult mai strânsă, credeam că se va intra în turul doi. Habar n-am care sunt motivele acestui rezultat. Încă o dată se dovedește faptul că e greu să bați un președinte în funcție, care are toate pârghiile la îndemână. A avut patru ani la dispoziție să se apropie de membrii afiliați, Ionuț a avut doar o lună. S-ar putea să fi fost perioada prea scurtă, eu vorbesc din proprie experiență“, a spus Popescu la DigiSport.

“Oamenii de fotbal cred că Burleanu este cel mai bun”

Fostul căpitan al Barcelonei și al echipei naționale a României a respins posibilitatea implicării factorului politic în alegerile de la FRF.

Nu știu dacă susținerea politică s-a exercitat. Până la urmă, oamenii când merg să introducă votul în urnă sunt singuri. Nu poți să controlezi o astfel de chestiune, de aceea eu nu văd să stea în picioare chestiunea cu politicul. Probabil că oamenii de fotbal cred că Burleanu este cel mai bun. Votul de astăzi trebuie respectat. Așa au decis membrii afiliați și punct!“, a mai spus Gică Popescu.

“Nu voi candida nici peste patru ani”

“Baciul” a anunțat că nu va mai candida pentru o funcție în administrația fotbalului românesc, dar va continua să analizeze performanțele echipei lui Răzvan Burleanu.

Subiectul candidaturii e închis pentru mine. Sigur! L-au avut pe Lupescu azi și i-au dat 33% dintre voturi. În schimb, nu voi înceta niciodată să-mi dau cu părerea despre administrația Federației. Nu mi-am schimbat niciodată discursul în funcție de cine candidează la președinție“, a precizat Popescu pentru sursa citată.

Răzvan Burleanu a câștigat, miercuri, un nou mandat în fruntea Federației Române de Fotbal. Dintre cele 254 de voturi validate, Burleanu a obținut 168, iar Ionuț Lupescu a primit 78 de voturi. Marcel Pușcaș a primit 8 voturi. Ilie Drăgan nu a obținut niciun vot.