RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Gică Popescu iese la atac împotriva UEFA! “Împart Europa în două, în cea a săracilor și cea a bogaților”

Gică Popescu este nemulțumit de decizia UEFA de a înființa o competiție nouă, Europa Conference League, care să preia dintre participantele în Europa League. Practic, Liga 1 va avea interzis în Europa League, din cauza coeficientului european mic din ultimele sezoane.

În urma anunțului făcut de UEFA, începând din 2021, în Europa League vor juca doar echipele din ţările clasate pe locurile 1-15 în clasamentul coeficienţilor UEFA. România ocupă în prezent locul 30.

europa league baku

Campioana României va juca în continuare în preliminariile Ligii Campionilor, iar dacă va fi eliminată va merge în preliminariile Europa League.

Câștigătoarea Cupei României și locurile 2 și 3 din Liga 1 vor juca în Europa Conference League, nu în preliminariile Europa League.

Nu este normală această împărțire a celor de la UEFA, prin care împart Europa în două, în cea a săracilor și cea a bogaților. Noi am încercat de fiecare dată, în momentul în care am jucat în competiile europene, să ne ridicăm la acele standarde. nu am reușit, deoarece a trebuit să renunțăm în fiecare sezon la anumiți jucători, datorită nivelului financiar scăzut al clubului nostru.

Dacă această competiţie va fi bine plătită, eu cred că e un lucru bun pentru fotbalul din ţările mai puţin dezvolate, cum suntem şi noi. Dar nu ştiu care sunt câştigurile financiare ale acestei noi competiţii. S-ar putea ca această competiţie să plece de la un nivel financiar ridicat şi atunci dacă aceste câştiguri vor fi substanţiale, cred că o chestiune binevenită.

Întotdeauna fotbalul românesc trebuie să se situeze în primele 15 campionate din Europa, va trebui să facem în aşa fel încât participarea în Europa League să fie una normală pentru cluburile din România. Din cauza acestei scindări a fotbalului, în bogaţi şi săraci, nouă ne este din ce în ce mai greu să accesăm Europa League şi Champions League“, a spus Gică Popescu, președintele clubului Viitorul, la DigiSport.

gica hagi popescu

Totul despre UEFA Europa Conference League

În cea de-a treia competiție europeană vor participa 32 de echipe, fiind opt grupe de câte patru formaţii.

Echipele clasate pe primul loc în cele opt grupe se vor califica direct în optimi, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor participa la un play-off, în urma căruia vor fi stabilite celelalte opt echipe din optimi.

Meciurile vor avea loc tot în zile de joi, precum în Europa League. Campioana UEFA Europa Conference League va juca în grupele Europa League.

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare