Gică Popescu apreciază rezultatele obținute de echipa națională U21, care este virtual calificată la EURO 2019. Fostul căpitan al ‘tricolorilor’ este de părere că actuala generație are în componență mulți jucători valoroși, care vor face pasul la prima reprezentativă.

La Cluj-Napoca, România a învins Țara Galilor cu 2-0, grație reușitelor lui Dennis Man (55′) și George Pușcaș (71′). ‘Tricolorii’ sunt liderii grupei de calificare, fără nicio înfrângere, și au nevoie de cel puțin o remiză cu Liechtenstein, marți.

A fost un meci reușit, cu două reprize diferite. În prima repriză, cred că au început mai ezitant, chiar dacă au avut trei ocazii de gol, toate ratate de Coman. În repriza a doua, probabil au depășit tracul de început, au marcat două goluri, apoi am avut posesie. Victorie meritată, dar mai este un meci la Ploiești. Bineînțeles, este foarte greu ca Liechtenstein să ne pună probleme, dar trebuie să câștigăm pe teren. Mai sunt 90 de minute. Suntem în fața unei performanțe a echipei de tineret, după 20 de ani. Se pare că avem o nouă generație foarte valoroasă. Cred că putem alcătui două formații din jucătorii care au fost selecționați. Lucrul acesta ne arată încă o dată că fotbalul românesc are resurse, trebuie să le căutăm și să le punem în valoare.

E o generație cu mulți jucători valoroși, însă de aici până să devină o generație de excepție ne separă rezultatele. Au avut un parcurs nemaipomenit în aceste preliminarii, să așteptăm meciul de marți. Această generație trebuie să meargă la turneul final nu cu gândul de a participa, ci de a face performanță… o semifinală sau chiar o finală. Este foarte importantă că majoritatea jucătorilor evoluează la echipele de club, constant. După turneul final, mulți dintre ei vor face pasul către naționala mare„, a spus Gică Popescu.

Echipa națională de tineret nu s-a mai calificat la un turneu final de 20 de ani.