Gică Popescu, consilier onorific al Guvernului pentru EURO 2020, a explicat de ce s-au scumpit cu 40% lucrările la cele trei stadioane noi – Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf. Fostul căpitan al echipei naționale a confirmat că stadionul ‘Rapid’ nu va fi finalizat până la debutul Campionatului European de anul viitor.

Compania care execută lucrările de construcţie la stadioanele Ghencea şi Giuleşti a anunțat creșterea costurilor cu 40%, după actualizarea contractelor cu rata inflaţiei şi cu noile cerinţe ale beneficiarilor. 

Guvernul României s-a angajat în dosarul UEFA să modernizeze trei stadioane din Bucureşti, pe care echipele participante la EURO 2020 să desfăşoare antrenamente – Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

Toată lumea s-a panicat. Stadionul din Giulești nu va fi gata de tot pentru EURO 2020, dar nici nu promisese nimeni asta. Stadionul Ghencea este dat deja ca bază de pregătire la UEFA, ca și stadionul Arcul de Triumf. Stadionul Rapid se va termina în vară.

Am mai spus, construcția stadioanelor nu a fost o chestiune pe care să ne-o asumăm, nu era o garanție pentru UEFA. Toate lucrurile, căi ferate, stadioane, sunt făcute pentru a rămâne. Nu au neapărat legătură cu EURO. La Giulești au fost foarte multe reclamații, că e gălăgie. Oamenii voiau să doarmă, e firesc, pentru că lucrau și noaptea. Apoi au apărut plângeri despre mizerie.

Creșterea prețurilor e din cauza Ordonanței 114 pentru a mări salariile din construcții la minim 3.000 de lei. În plus, a crescut și suprafața stadioanelor la reproiectare, mai mulți metri pătrați care implică și costuri mai mari„, a spus Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Arena Naţională va găzdui patru meciuri din cadrul EURO 2020: pe 14, 18 şi 22 iunie 2020, în Grupa C şi pe 29 iunie 2020, în optimile de finală.