Ianis Hagi se va transfera în Belgia, la Genk, iar Gică Popescu, președintele Viitorului, a dezvăluit motivul pentru care internaționalul român a ales noul său club.

Dorit de mai multe cluburi din Europa, Ianis Hagi a decis să se transfere la Genk, campioana Belgiei. Gică Popescu a dezvăluit că fiul ”Regelui” a avut o vară agitată din cauza interesului din partea mai multor formații de top.

Președintele Viitorului a explicat că internaționalul român este încântat de noul proiect și nu a fost interesat de partea financiară. De asemenea, ”Baciul” a precizat că antrenorul lui Genk l-a dorit cu insistenț pe Ianis, iar campioana Belgiei a fost primul club care a pus ochii pe Hagi Jr., chiar înaintea EURO.

”Antrenorul şi l-a dorit enorm pe Ianis în echipă. Interesul lor e de foarte mult timp, înainte de Campionatul European. A fost primul club care l-a dorit pe Ianis. E un proiect sportiv care lui Ianis i-a plăcut foarte mult. Ceea ce e de remarcat e că Ianis nu s-a uitat niciodată la partea financiară şi a dorit să aleagă proiectul sportiv care să-i ofere posibilitatea să crească în continuare.

Ianis e super motivat. A aşteptat să se termine această perioadă de vacanţă. Îl cunoaşteţi şi îi place foarte, foarte mult să se antreneze. A fost o perioadă grea şi pentru el. Atâtea cluburi interesate să-l transfere. Nu a putut să se bucure de vacanţă datorită acestor interese pentru el. E bine că s-a terminat această telenovelă. Ianis a ales clubul care consideră că poate să-l ajute să crească în continuare ca sportiv” a declarat Gică Popescu pentru TelekomSport.

6 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis, potrivit transfermarkt.com.

Vezi și FOTO | Ianis Hagi a ajuns în Belgia. Tatăl său l-a însoţit la Genk