Gică Hagi, revoltat de situația în care a ajuns fotbalul românesc. Ce reforme propune „Regele”

gica-hagi

Gică Hagi se declară deranjat că odată cu prăbușirea comunismului s-a prăbușit și fotbalul românesc și face un apel către toate instituțiile statului să se implice activ în promovarea fotbalului.

„Regele” consideră că este nevoie de o mobilizare totală pentru a putea readuce fotbalul românesc în prim-plan la nivel internațional.

„Nu pot să înțeleg de ce din 1990, odată cu globalizarea, de ce noi, românii, am ajuns să avem bugetul cel mai mare 12 milioane la un club, iar Real Madrid un miliard?! De ce am ajuns atât de jos?! Atât vă spun, public, ca să reflectăm. Nu e normal așa ceva! O țară bogată și puternică să ajungă după 30 de ani așa, să ne lăudăm cu 12 milioane de euro?

Trebuie să construim branduri, să învățăm să vindem. Am ajuns să ne ia vecinii jucătorii. Și o să ajungem mai rău, vă spun. Avem nevoie de finanțare, de stadioane. Primăriile, consiliile județene trebuie să renoveze stadioanele. Trebuie să fidelizăm suporterii, să poată veni întreaga familie la stadion. Copiii să aibă confort”, a spus Hagi.

Viitorul, echipa pregătită de Gică Hagi, a terminat la egalitate confruntarea cu CFR Cluj din această etapă, scor 0-0, și are emoții mari, în acest sezon, în ceea ce privește calificarea în play-off. Constănțenii luptă pentru un loc în partea superioară a clasamentului cu Astra, Botoșani și Gaz Metan.

Citește și ♦ Manchester City, OUT din cupele europene! UEFA și-a explicat decizia: „Am luat în considerare aceste lucruri”