Gheorghe Hagi a dat indicații tactice pentru jucătorii naționalei înaintea partidei cu Suedia. 

Regele îi îndeamnă pe tricolori să joace rapid, pentru a destabiliza echipa suedeză.

Am văzut meciul Italia – Suedia (barajul pentru CM 2018: 1-0 în Suedia, apoi 0-0 în Italia), unde italienii au atacat mult pe lateral şi cred eu că au făcut-o greşit, cu centrări, unde nu au avut nicio şansă.

Meciul seamănă puţin, că Italia avea nevoie de victorie şi Suedia să nu piardă. Vom întâlni o Suedia care se va apăra foarte bine, compactă, scurtă, cu jucători masivi, cu care dacă joci previzibil, lent, fără combinaţii, finalizare, nu o să avem şanse foarte multe.

Cu o echipă nordică mereu trebuie să ştii să joci rapid, iute, pentru că ea, dacă e nordică, e puternică, jucătorii sunt înalţi, au fizic şi tu trebuie să fii iute. Iute în tot ce faci: în gândire, în mişcare, în pasare”, a spus Gheorghe Hagi.

Strategia mea e să te ajungi aproape de ei şi să câştigi. Pe timpul meu, în fotbalul românesc, exista această mentalitate, de a câştiga, nu de a încerca să fii în grupe, de a te duce acolo.

Din păcate, după ce a venit globalizarea, în ’90, noi nu ne-am dezvoltat, cei de afară s-au dezvoltat foarte mult. Adică diferenţa între noi şi Real Madrid, între Steaua şi Real Madrid s-a dus de nu ştiu câte ori. Ei au ajuns la un miliard, iar noi la zece milioane buget”, a adăugat Regele.

Gheorghe Hagi spune că România, cu strategia corectă, poate ajunge chiar și campioană mondială.

Nu cred că în România nu există copii foarte talentaţi. Ştiu să joace fotbal, au talent şi ar putea să joace fotbal la nivel foarte ridicat, dacă ştii să-i selectezi, dacă ştii să-i găseşti, să-i formezi foarte bine, poţi să te baţi cu orice ţară din lume.

Totul se construieşte în 10 ani, să lucrezi ceva puternic. În zece ani, poţi să devii campion mondial”, a încheiat Gică Hagi.