Gică Hagi a vorbit despre oferta FCSB pentru Ianis. “Are nevoie de o provocare europeană”

Gică Hagi a declarat că Gigi Becali a făcut o ofertă foarte mare pentru transferul lui Ianis Hagi la FCSB, dar căpitanul Viitorului vrea să ajungă la o echipă importantă din fotbalul european.

3,5 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi (20 de ani), potrivit site-ului Transfermarkt.

Mijlocașul ofensiv a reușit 14 goluri și 8 pase decisive în acest sezon, în toate competițiile.

ianis hagi romania

Eu am vorbit cu Gigi, Gigi mi-a zis şi mie, e intenţia lui, oferta e foarte mare pentru România, e fantastică, părerea mea. Dar căutăm ceva, analizăm să vedem ce opţiuni are, ţinem cont şi de partea europeană. Eu zic că Ianis în România a arătat tot ce poate, el are nevoie de o provocare europeană. E momentul ideal pentru el să facă următorul pas european, unde trebuie să aibă o echipă capabilă să îl facă să devină şi mai bun, să joace şi să aibă o echipă care să îl facă să devină mai bun, să facă următorul pas pentru a ajunge la cei mai mari.

Eu cred că Ianis poate să joace pentru cele mai mari cluburi ale Europei, dar următorul pas trebuie să fie foarte bine gândit, bine evaluat. Să găsească o echipă care îi oferă spaţiu, care are un proiect cu Ianis şi următoarea dezvoltare a lui, de doi ani, de trei ani pentru a merge la un club foarte mare după aceea în care să câştige, să fie cel mai bun, să poată să îşi îndeplinească visurile“, a spus Gică Hagi, în cadrul unei conferințe de presă.

Noul preşedinte al FC Viitorul, Gică Popescu, a precizat că Ianis Hagi are mai multe oferte, dar el va lua decizia finală.

Sunt multe discuţii legate de Ianis. În momentul în care sunt astfel de discuţii, poţi face greşeala să nu alegi cea mai bună variantă. Până la urmă, Ianis trebuie să aleagă, este viitorul lui şi el trebuie să fie confortabil la echipa la care va pleca. El are toate aceste oferte, noi îl informăm de tot ce s-a întâmplat şi, până la urmă, el va decide dacă vreuna dintre echipele care şi-au manifestat interesul pentru el poate să fie de interes pentru viitorul său. Deci el este cel care va spune ‘Da, vreau să plec acum’ sau ‘Mai aştept alte oferte’, dar ele sunt şi credeţi-mă nu sunt puţine“, a declarat fostul căpitan al echipei naționale.