Gianluigi Buffon, în lacrimi. Anunțul de ultimă oră făcut de legendarul portar

Portarul Gianluigi Buffon a declarat, joi, că va părăsi gruparea Juventus Torino la finalul acestui sezon. Fotbalistul de 40 de ani nu a precizat însă dacă îşi va încheia şi cariera odată cu despărţire de Bătrâna Doamnă.

buffon„Sâmbătă va fi ultimul meu meci în tricoul lui Juventus. Sunt mândru că am reuşit atâtea performanţe alături de Juventus. Îmi voi termina aventura cu două trofee câştigate. Acesta este lucrul cel mai frumos. Cu 15 zile în urmă eram sigur că mă voi retrage. Între timp, am primit mai multe oferte tentante de pe teren şi din afara lui. Cea mai importantă din afare terenului este de la Juventus. Voi anunţa săptămâna viitoare ce decizie voi lua”, a spus Gianluigi Buffon.

Buffon este la Juventus din 2011, după ce anterior a jucat la Parma. Cu formaţia din Torino, el a câştigat nouă titluri de campion al Italiei (fără cele două retrase, în 2005 şi 2006), patru trofee ale Cupei Italiei, de cinci ori Supercupa Italiei, a jucat finala Ligii Campionilor de trei ori, în 2003, 2015 şi 2017, disputând în total 875 de partide.

Deja campioană, Juventus va întâlni, sâmbătă, de la ora 16.00, pe teren propriu, pe Verona, în ultima etapă din Serie A.