Președintele Federației Române de Tenis a dezvăluit ce a decis Simona Halep să se întâmple cu premiile obținute din Fed Cup!

România a ajuns în premieră în semifinalele Fed Cup, în actualul format al competiției. Simona Halep s-a impus în meciul cu Karolina Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4. Sportiva româncă a adus al doilea punct al României în confruntarea cu Cehia, după un meci care a durat 2 ore și 40 de minute.

Federația Română de Tenis a semnat contractele financiare cu fetele din Echipa de Fed Cup. Președintele Federației, George Cosac, a dezvăluit că Simona Halep a fost de acord ca fiecare jucătoare, indiferent de statut, să primească aceeași sumă. Gestul superb realizat de sportiva româncă reprezintă unul din motivele principale pentru care jucătoarele sunt extrem de unite.

„Federația oricum a semnat contracte cu fetele, înainte de această partidă. Sumele sunt confidențiale, nu sunt micuțe. Ce mă bucură pe mine e că Simona, care oricum nu ridică banii de la Federație niciodată, a fost de acord ca sumele să fie egale. Deci chiar rezerva, care practic n-a dat nicio minge, primește aceiași bani ca celelalte fete. Suma nu este de ignorat și, cu siguranță, următorul meci va fi răsplătit corespunzător.” a declarat George Corsac pentru DigiSport.

Federația Internațională de Tenis a mărit premiile pentru FED Cup. Valoarea acestora este de aproximativ 7 milioane de euro pentru competiția din acest an.