Fostul internațional Gabi Balint a fost incisiv după înfrângerea României în Suedia, scor 1-2, în primul meci din preliminariile EURO 2020. Balint a ‘desființat’ planul tactic ales de către selecționerul Cosmin Contra, precum și lipsa de atitudine a unor ‘tricolori’.

La Stockholm, au marcat pentru gazde Quaison (33′) şi Claesson (40′). România a înscris prin Keşeru (58′).

Eu speram că vom lua măcar un punct. Dar meciul a fost abordat prost din punct de vedere tactic. Ne-am lăsat dominați. Am jucat la 0-0 să vedem ce se va întâmpla și să luăm după aceea măsuri. Am luat măsuri în repriza a doua. Au fost pozitive, Ianis și Keșeru au intrat bine. Nu înțeleg de ce l-a scos pe Pușcaș. Eu l-aș fi scos pe Stanciu chiar la pauză. Mijlocașii centrali m-au dezamăgit în prima repriză, Marin și Băluță, dar în repriza a doua au fost alții.

Îmi pare rău că nu a avut curaj (n.a. – Cosmin Contra). Mitriță nu trebuia să joace din primul minut. Stanciu… randamentul lui nu e încă ce ne așteptăm, mai ales că are și numărul 10. A greșit flagrant la golul doi. Nu am abordat jocul cu încredere.

Trebuie să găsim fundași centrali, că nu avem. Nu știu pe unde putem găsi. Avem fundași centrali lenți, care de multe ori nu își găsesc pozițiile acolo. Rămân cu un gust amar„, a spus Gabi Balint la DigiSport.

Mulțumim celor peste 2000 de suporteri care au încurajat Echipa națională de fotbal a României în Suedia! #LuptamImpreuna 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Sâmbătă, 23 martie 2019

Următorul joc al ‘tricolorilor’ este programat marţi, 26 martie, de la ora 21.45, pe stadionul echipei CFR Cluj, contra Insulelor Feroe.