Furie la Sheffield! “Familia Bin Laden este una respectabilă!”

Fanii lui Sheffield United sunt furioşi după declaraţiile făcute de noul patron al clubului. Un apropiat al familiei Bin Laden, Prinţul Abdullah din Arabia Saudită, a vorbit în termeni laudativi despre familia fostului număr unu pe lista celor mai căutaţi terorişti.

Prinţul Abdullah a preluat clubul după o dispută în instanţă cu fostul său asociat, Kevin McCabe. Între timp, s-a aflat că milionarul de origine saudită ar fi împrumutat bani chiar de la familia Bin Laden pentru a câştiga bătălia juridică.

Prinţul Abdullah şi fostul său asociat, Kevin McCabe

Familia Bin Laden a avut legături strânse cu familia regală saudită încă din anii ’50. Atunci când a murit, în 1967, Muhammad Bin Laden, tatăl lui Osama, construise deja una dintre cele mai importante companii din Orientul Mijlociu. Familia Bin Laden s-a oferit să cumpere partea de acţiuni a lui McCabe şi chiar a făcut o plată de un milion de euro pentru a câştiga timp de gândire.

“Mă simt ofensat când oamenii spun că Bin Laden este un nume rău. Este un familie foarte bună. Au avut o oaie neagră, ca multe familii, dar sunt o familie respectabilă şi dacă ar fi să mai fac afaceri cu ei, aş fi fericit. De obicei sunt tolerant, dar când oamenii vorbesc despre Bin Laden ca despre o familie murdară mă simt ofensat” – a fost declaraţia lui Abdullah care i-a înfuriat pe suporterii lui Sheffield.

Osama Bin Laden, fostul lider Al-Qaeda, este presupus a fi pus la cale atentatul din 11 septembrie 2001, atunci când aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut vieţile la New York.

Contestat de fostul său asociat, Prinţul Abdullah le-a făcut o promisiune fanilor lui Sheffield.

“Când fanii vor privi înapoi în patru sau cinci ani vor fi fericiţi. În fiecare decizie ne vom asigura că facem cel mai bine pentru club” – a promis noul patron.

 

Spynews.ro