Fanii lui Sheffield United sunt furioşi după declaraţiile făcute de noul patron al clubului. Un apropiat al familiei Bin Laden, Prinţul Abdullah din Arabia Saudită, a vorbit în termeni laudativi despre familia fostului număr unu pe lista celor mai căutaţi terorişti.

Prinţul Abdullah a preluat clubul după o dispută în instanţă cu fostul său asociat, Kevin McCabe. Între timp, s-a aflat că milionarul de origine saudită ar fi împrumutat bani chiar de la familia Bin Laden pentru a câştiga bătălia juridică.

Prinţul Abdullah şi fostul său asociat, Kevin McCabe

Familia Bin Laden a avut legături strânse cu familia regală saudită încă din anii ’50. Atunci când a murit, în 1967, Muhammad Bin Laden, tatăl lui Osama, construise deja una dintre cele mai importante companii din Orientul Mijlociu. Familia Bin Laden s-a oferit să cumpere partea de acţiuni a lui McCabe şi chiar a făcut o plată de un milion de euro pentru a câştiga timp de gândire.

„Mă simt ofensat când oamenii spun că Bin Laden este un nume rău. Este un familie foarte bună. Au avut o oaie neagră, ca multe familii, dar sunt o familie respectabilă şi dacă ar fi să mai fac afaceri cu ei, aş fi fericit. De obicei sunt tolerant, dar când oamenii vorbesc despre Bin Laden ca despre o familie murdară mă simt ofensat” – a fost declaraţia lui Abdullah care i-a înfuriat pe suporterii lui Sheffield.

Osama Bin Laden, fostul lider Al-Qaeda, este presupus a fi pus la cale atentatul din 11 septembrie 2001, atunci când aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut vieţile la New York.

Contestat de fostul său asociat, Prinţul Abdullah le-a făcut o promisiune fanilor lui Sheffield.

„Când fanii vor privi înapoi în patru sau cinci ani vor fi fericiţi. În fiecare decizie ne vom asigura că facem cel mai bine pentru club” – a promis noul patron.