FRF vrea reluarea sezonului la finalul lunii mai! Burleanu va prezenta strategia Guvernului

FRF intenţionează să ceară autorităţilor posibilitatea ca sezonul competiţional să fie reluat înainte de finalul lunii mai. Federaţia a conceput o strategie pentru desfăşurarea meciurilor cu un minim de persoane implicate în organizarea partidelor.

Răzvan Burleanu a pregătit mai multe argumente prin care vrea să convingă autorităţile din România că partidele se pot desfăşura cu un risc minim. FRF s-a gândit la o variantă în care echipele şi un minim de persoane implicate în organizarea partidei să meargă direct la stadioane. Partidele s-ar juca fără spectatori, chiar şi fără copii de mingi la stadion!

Răzvan Burleanu a luat în calcul şi impactul economic major pe care desfăşurarea campionatului îl are în România.

Ținând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră și de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al Statului și să contribuim la repornirea economiei. Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de Euro, prin contribuție directă la economia națională (183 mil. €), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. €) și beneficii sociale (53.8 mil €).

“Implicit, vom aduce, ca și până acum, o contribuție semnificativă la parcursul întregii societăți, pentru că fotbalul înseamnă valoare adăugată și prin prisma valorilor sociale și comunitare. Prin reluarea competițiilor putem să contribuim la ieșirea din anxietatea socială. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom permite spectatorilor să fie prezenți pe stadioane – a declarat preşedintele FRF.

FRF a pregătit un plan cu soluţii concrete pentru desfăşurarea partidelor, măsuri care ar urma să fie puse în aplicare la toate jocurile.

Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea. De la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. În același timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competițiile noastre. Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiți la reluarea competițiilor. Odată fotbalul repornit vom reuși să redăm societății o bucată din ceea ce înseamnă viața normală!, conchide președintele FRF.

Răzvan Burleanu le va prezenta întregul plan autorităţilor şi speră că Guvernul îşi va da acceptul ca fotbalul să revină după încheierea celei de-a doua luni de situaţie de urgenţă.