FRF, în atenția FIFA după scandalul cu sistemul VAR: “Este un război rece între LPF și federație!”

Sistemul de arbitraj video este din ce în ce mai cerut în campionatul României, mai ales după greșelile nenumărate ale arbitrilor din acest sezon!

Erorile din arbitrajul românesc sunt taxate pe zi ce trece mai mult de cluburile din Liga 1 care cer cu insistență introducerea sistemului VAR. După ce Liga Profesionistă de Fotbal a dat asigurări că situația se va rezolva cât mai curând, acum problema se pare că este în curtea celor de la Federația Română de Fotbal, care vor trebui să se ocupe de următoarele demersuri privind adoptarea tehnologiei și de către fotbalul românesc.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a oferit noi informații despre stadiul proiectului de implementare a sistemului VAR și a mărturisit că discuțiile sunt blocate în acest moment cu cei de la FRF. Oficialul Ligii a dezvăluit chiar că se vor adresa celor de la FIFA, pentru o rezolvare cât mai rapidă a situației cu forul condus de Răzvan Burleanu.

Justin Stefan

Dispozițiile Legii Sportului sunt clare și cheltuielile de formare a arbitrilor sunt de partea FRF. Vom anunța o nouă persoană responsabilă VAR din partea arbitrilor. Lucrurile se vor debloca, probabil, în zilele viitoare.

Pentru că nu ne place plimbarea asta continuă, ne vom adresa la FIFA ca să medieze această tărăgănare a situației. În momentul în care ne vom întâlni cu președinții de club vom prezenta toată documentația și corespondența pe acest subiect cu VAR-ul.

Dacă nu se va debloca situația, toată lumea știe cine a fost de vină pentru acest lucru. E un război rece între noi și FRF, trebuie stabilit însă cine este SUA și cine Uniunea Sovietică!”, a declarat Justin Ștefan, potrivit Pro Sport.

Citește și Gică Popescu vrea cât mai repede VAR în Liga 1: ,,Campionatul trebuie decis pe teren, nu în birouri”