Oficialii FRF au reacţionat dur atunci când au aflat ora de start a semifinalei cu Germania. Reprezentanţii tricolorilor se aşteptau ca duelul pentru finală să înceapă la ora 22:00, nu la 19:00, aşa cum este programată partida de la Bologna.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a anunţat că România va sesiza UEFA pe această temă, din cauza căldurii excesive din Italia.Un val de caniculă a lovit peninsula în această perioadă, iar FRF va face un memoriu pentru a solicita schimbarea orei de start a partidei.

”Este crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că vom juca de la ora 19:00. Nu se poate! M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitatea se suspendă după 36 de grade. Nu știu dacă se poate juca la 19:00. Nu mi se pare corect ca o echipă să joace de la 19:00 și altele de la 22:00. Nu știu ce va fi. Vom face un apel la UEFA! Este un vald de căldură extraordinar în zona asta a Italiei!”

Declaraţia lui Mihai Stoichiţă are acoperire totală în prognoza meteo. AccuWeather anticipează că joi va fi cea mai călduroasă zi a săptămânii. La Bologna sunt aşteptate temperaturi maxime de 39 de grade Celsius pe parcursul zilei.

Astfel, cererea FRF este una cu totul legitimă, din moment ce multe partide din faza grupelor s-au desfăşurat la ora 22 (21 în Italia).