Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat încheierea procesului de licențiere a cluburilor în vederea participării în ediția 2018-2019 a Ligii 1. Au fost acordate 17 licențe, iar cererea clubului CS Afumaţi a fost respinsă.

Inițial, Comisia FRF a acordat licența de Liga 1 cu sancțiuni clubului sportiv Concordia Chiajna, pentru încălcarea Regulamentului național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar. În urma apelului depus de către ilfoveni, a fost anulată penalitatea financiară de 50.000 RON aplicată de Comisia de fond. 

Comisia FRF a refuzat acordarea licenței de Liga 1 Clubului Sportiv Afumați, întrucât nu a depus o documentație completă conform cerințelor regulamentului.

A fost acordată licența de Liga 1 următoarelor cluburi:

1. Fotbal Club FCSB SA
2. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
3. Club Sportiv U Craiova SA
4. Fotbal Club Viitorul SA
5. Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași
6. Asociația Fotbal Club Botoșani
7. Asociația Fotbal Club Astra
8. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș
9. Dinamo 1948 SA
10. Asociația Club Sportiv Sepsi OSK
11. Clubul Sportiv Concordia Chiajna
12. Fotbal Club Voluntari SA
13. Asociația Club Sportiv ACS Poli Timișoara
14. Sport Club Juventus București
15. Asociația Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași
16. Asociația Fotbal Club Hermannstadt
17. Asociația Fotbal Club Chindia Târgoviște

Juventus București a retrogradat în Liga a 2-a. Cea de-a doua echipă retrogradată, precum și cea care va disputa barajul de menținere vor fi stabilite în ultima etapă a play-out-ului, între FC Voluntari și ACS Poli Timișoara. 

Dunărea Călărași și AFC Hermannstadt au promovat direct în Liga 1, iar Chindia Târgoviște va juca o dublă manșă de baraj.