Imediat după calificarea senzațională în semifinalele Fed Cup, Simona Halep a declarat că principalul obiectiv este câștigarea competiției.

Declarațiile fostului număr 1 mondial, au ajuns la urechile francezilor, iar aceștia au reacționat și consideră că Franța a fost pusă în gardă.

„După ce şi-a văzut finalul de sezon stricat de o accidentare la spate, Halep, care a cedat în ianuarie, în optimile de finală ale Australian Open, în faţa Serenei Williams, creşte în putere. E a arătat deja asta, weekend-ul trecut, la Ostrava, în sfertul de finală contra Cehiei. Ea şi-a câştigat cele două meciuri de simplu, în special în faţa Karolinei Pliskova, şi a purtat România către o premieră istorică în ultimul careu al unei competiţii pe care a făcut-o obiectivul ei prioritar în acest an”, scrie L’Equipe.

Imagini pentru halep fed cup

„Când a început sezonul, am spus că obiectvul meu principal este de a juca bine în Fed Cup şi de a reuşi un rezultat mare. Sper cu adevărat că vom putea câştiga viitoarea întâlnire. Asta ar fi enorm pentru noi, pentru ţara noastră. Doresc cu adevărat să ridic trofeul”, a spus Halep după calificarea în semifinalele competiției.

Francezii se tem de Simona Halep și de bilanțul acesteia în Fed Cup și spun că acest lucru trebuie să fie un semnal de alarmă pentru jucătoarele care reprezintă Franța.

Franţa, care va găzdui semifinala cu România, la 20 şi 21 aprilie, este avertizată: va înfrunta un fost număr 1 mondial super-motivat şi al cărui bilanţ în Fed Cup ar trebui să le îngrijoreze pe jucătoarele lui Julien Benneteau: 18 victorii şi doar cinci înfrângeri la simplu, ultima în 2016, contra germanei Angelique Kerber”, a comentat L’Equipe declaraţiile Simonei Halep.

România va întâlni Franța în semifinalele competiției, în deplasare, pe 20 și 21 aprilie.