Franța, campioana mondială. REACȚII din ambele tabere

Franța s-a impus cu scorul de 4-2 în fața Croației, în finala Cupei Mondiale. Deschamps, Griezmann, Dalic și Rakitic au vorbit despre una dintre cele mai frumoase finale de la Mondial. 

Didier Deschamps (antrenor Franța):

Am o echipă foarte tânără! Pentru 14 dintre jucătorii mei, Cupa Mondială a fost ceva nou. Dar calitatea elevilor mei este indiscutabilă. Cea mai mare mândrie a mea este că acești jucători au reușit să aibă atitudinea potrivită pe toată durata acestui turneu final! Repet tot timpul: Niciodată să nu cedezi, niciodată să nu cedezi nimic!

CITEȘTE și VIDEO | FRANȚA, CAMPIONĂ MONDIALĂ, după o finală de vis! Cele mai tari faze ale meciului!

N-a fost un joc perfect astăzi, nu am făcut totul bine. Dar suntem puternici din punct de vedere mental și avem tărie de caracter, calități care s-au dovedit a fi decisive la această Cupă Mondială. Nu am făcut o primă repriză prea bună, dar, la pauză, am condus cu 2-1.

deschamps conferintae

Desigur, întrebarea va fi întotdeauna următoarea: este Franța o campioană frumoasă? Ei bine, suntem campioni și Franța va fi pe acoperișul lupii pentru următorii patru ani. ASsta este tot ceea ce contează!

Antoine Griezmann (atacant Franța):

Nu-mi dau seama încă de importanța și amploarea a ceea ce am reușit. Sunt atât de mândru de această echipă! De jucători, de antrenori, de toată lumea! Suntem într-adevăr un grup unit!

999517712

Am realizat ceva incredibil, am făcut istorie, iar acum trebuie să ne bucurăm! Mergem să ne vedem familiile și apoi vom petrece! Mâine, în Franța va fi la fel! Mergem să sărbătorim cu cei de acasă!

Zlatko Dalic (antrenor Croația):

Felicit Franța pentru câștigarea Cupei. Am jucat bine în primele 20 de minute, am controlat jocul. Apoi a fost acel autogol. Am revenit, am dominat din nou și pe urmă a venit acel penalti.

zlatko dalic

Vreau să-mi felicit jucătorii! A fost, probabil, cel mai bun joc al nostru la acaestă Cupă Mondială! Am controlat jocul, dar am fost învinși! În fața unei echipe atât de puternice precum Franța, nu trebuie să faci greșeli! Suntem triști, dar, în același timp, suntem mândri de ceea ce am realizat!

Ivan Rakitici (mijlocaș Croația)

În prima repriză am fost echipa mai bună, am atacat, dar ne-a lipsit norocul. Francezii au înscris trei goluri din trei şuturi pe poartă. Dar felicit Franţa, a meritat.